Till undermeny Karta Kontakt

Barnens träd planteras i Knivsta kommun

16 maj 2014


Tisdagen den 20 maj klockan 11 kommer ett Barnens träd att planteras vid Olof Thunmans staty i Särstaparken. Det är barn från Tallbacken och Tärnans förskola som hjälper initiativtagaren Jonas Paulman med planteringen.

Barnens träd är en förening som leds av Jonas Paulman. Jonas är en av de 688 personer som staten bad om ursäkt i samband med vanvårdsutredningen . Jonas växte upp under svåra förhållanden och stunderna i skogen bland träden blev en tillflykt för honom. Nu vill han förmedla sina erfarenheter kring sina uppväxtvillkor genom föreläsningar och planteringar av träd.

Barnens träd uppmärksammar FN:s barnkonvention och tanken är att trädet ska planteras av barn och symbolisera alla barns rätt till en värdig barndom i enlighet med barnkonventionen.

Det finns över 60 Barnens träd runt om i Sverige och nu har turen kommit till Knivsta. Den 20 maj klockan 11 ska ett träd att planteras i Särstaparken vid Särsta värdshus och statyn av Olof Thunman. Det är barn från Tallbacken och Tärnans förskola som hjälper Jonas Paulman med planteringen.

Varje kommun ska enligt svensk lag värna sina medborgare och barnens välmående.

- - Vi är både stolta och glada att Knivsta snart har ett eget Barnens träd mitt i centrala Knivsta. Barnen är vår framtid och genom detta träd finns en synlig symbol för barnkonventionen, säger Klas Bergström, kommunstyrelsens ordförande.Kontaktuppgifter
Klas Bergström (M), Kommunstyrelsens ordförande
0705-275-343

Gudrun Orava, kommunikatör 018-34 70 09Välkomna att delta under planteringen!

20 maj kl. 11, Särstaparken ligger vid korsningen Forsbyvägen och Särstavägen.
  • Senast uppdaterad 19 jun 2014